Translate

vrijdag 20 december 2013

Lampjes voor de hal.

Gisteren heb ik samen met Jook het lampje voor in de hal gemaakt. Helaas was er van dit lampje geen beschrijving in het boek, maar zoals Jook al zei, dan kunnen we ook niet mopperen dat de beschrijving niet klopt. Want, laten we eerlijk zijn, voor een boek waar zo hoog van opgegeven wordt en wat toch een aardige aanschafwaarde heeft, staan er wel heel veel fouten in. Klein en groot. Dat vind ik echt ontzettend jammer. Als beginner moet je absoluut niet aan dit huis beginnen en het helpt ons dat we met z'n drietjes zijn en zo het een en ander kunnen uitzoeken. 
Maar goed, het lampje is af en we zijn er blij mee. De rechter is van mij. Het is goed gelukt van allerlei ornamenten die we toch nog hadden. Nu de hal afmaken!


zondag 8 december 2013

Kinderwagen voor de babykamer.

Vandaag heb ik de kinderwagen voor de babykamer afgemaakt. Een euro mini vermoed ik, die ik jaren geleden van Marja Balvers (ja jij Mar :)) kreeg. Nu eindelijk is ie dan gebruikt en verbouwd. De orginele kap moest eraf evenals het zwarte leer. Verder mis ik 1 rubber band, maar dat is op te lossen met een stukje zwart scoubidou touw. Ik heb nieuwe baleinen op de wagen gemaakt en daar de nieuwe kanten kap overheen gespannen.
Ook was ik al begonnen met een kleed voor de babykamer met schattige rozencirkels. Joke had daar een geweldig mooi stofje bij om de wagen mee te bekleden. Het resultaat mag er zijn.


dinsdag 3 december 2013

En de keuken.....................ce'st fini!!!!

Eindelijk, eindelijk is de keuken helemaal klaar. Het licht brand, alle meubels en attributen zijn gemaakt en vandaag heb ik het keukenstoeltje bekleed. Hoewel, dat had ik al gedaan, maar het was niet naar mijn zin. Heb dus vrolijk de zitting opnieuw geborduurd en nu ben ik helemaal tevreden. 
Inmiddels heb ik een geweldig goeie loeplamp gekocht bij de Lidl, zodat ik nu ook 's avonds kan borduren.
Ben dus begonnen om het grote vloerkleed voor de salon met creme op te vullen. Een mega klus die ik nu ook lekker op de bank voor de tv kan doen!


En omdat creme constant borduren ook gaat vervelen, kan ik nu tussendoor ook verder aan het kleed van de kinderkamer of aan het bankje voor de salon. Nog genoeg te doen dus.