Translate

vrijdag 23 augustus 2013

Armleunstoel voor de hal.

Gister samen met Joke de armleunstoel voor in de hal gemaakt. Afgewerkt met de goede patina deze keer, gemaakt van geurloze terpentine en olieverf. Ik had acrylverf gebruikt en vervolgens werd de patina superdik. Foutje, bedankt. Nu is het wel goed en het resultaat is er naar.


vrijdag 16 augustus 2013

De keuken weer een stukje verder.

Deze week heb ik heel veel aan mijn huis kunnen doen. Ik dwing mezelf om iedere dag minstens 1 dingetje te doen, klein of groot, dat maakt dan niet uit. 
En dat loont. 
Deze week heb ik dus het IJdeltuitje af kunnen maken, de spiegel naast de afzuigkap, de handdoekjes opgehangen, de waterleidingen aangelegd en de kraan geplaatst. Verder nog de meterkast gemaakt en opgehangen.


Verder alvast het frame voor de Louis XVI sofa gemaakt en last but not least, een wastafelmeubeltje voor de toekomstige slaapkamer in elkaar gezet. 

In de kast boven de koelkast staat nu ook de porseleinen sauskom. 
Het huis gaat steeds meer leven, van vier ruimtes van MDF wordt het nu getransformeerd in een echt huis!
In de tussentijd heb ik nog ongelooflijk veel invulwerk aan het vloerkleed te doen en heeft Joke een prachtig patroon gemaakt om de bekleding van het keukenstoeltje mee te versieren. Je ziet het, genoeg werk nog.

zondag 11 augustus 2013

Vloer gevoegd en bankje gemaakt....

Gister heb ik de vloer van de keuken gevoegd. Met echt voegmiddel, grijs. Wat een kledderzooi :)
Het maakt het wel gelijk af. De koelkast staat dus nu op zijn definitieve plek, evenals het gasfornuis en de gasfles. De muren krijgen nog een verweerde finish en daarna is het werken aan de inrichting.


Ik ben daarna verder gegaan aan het bankje voor de salon waar ik met Joke aan begonnen was. Een leuk maar precies werkje. Op het goudkleurige bankje moet een mooie geborduurde bekleding komen en ik denk deze gevonden te hebben. Een schaal op poot met bloemen die als een waterval omlaag hangen. Op de zitting wil ik een deel van de rand van mijn kleed verwerken, alleen in iets zachtere kleuren.


Bankje vanavond weer uit elkaar gesloopt, haha, het zat dus verkeerd in elkaar. Al doende leer je. Nu zit het dus wel goed. Ik heb de zitting en de rugleuning uit foam (plume, zoals Lea het noemt) gesneden en die kan ik dan als mal gebruiken voor de borduurstof.


Verder heb ik de spiegel voor in de keuken gemaakt. Deze spiegel staat niet in het boek beschreven, maar is als workshop te koop via http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/workshoppyalfabet/
Boven het gasfornuis hangen nu ook theedoekjes.




donderdag 8 augustus 2013

Keukentafel gemaakt.

Vandaag zijn we (Arine, Joke en ik) weer eens een lekker dagje samen aan het knutselen geweest. We hebben bij Jook de keukentafel uit het Franse boek gemaakt. De kralen voor de poten hadden we al in Apeldoorn gekocht, het zijn echt de perfecte. Het blad is gemaakt van een oud wijnkistje, wij houden van recyclen en de liggers tussen de poten zijn bij iedereen anders. Het is maar net wat je nog in huis hebt.
Zojuist heb ik de tafel geschilderd, vanavond gaat er een schuurpapiertje overheen om het wat ouder te maken. Ik heb tevens de keukendeur van een deurpost voorzien. Foutje, was de timmerman even vergeten.


Verder heb ik de rest van de plavuizen gelegd. Ik heb er gister wat bij moeten maken, want ik had er helaas te weinig. Geen nood, DAS klei is gewoon bij de speelgoedwinkel te krijgen en droogt in no time. Hierna morgen aflakken, paar dagen laten drogen en als laatste met grijze voeg afwerken.



 

Zie hier, een prachtige oude terra-cotta plavuizen vloer.

zondag 4 augustus 2013

Over verweerde muren en plafond balken...

De afgelopen, hele warme, dagen, heb ik toch nog heel wat kunnen doen. De muur aan de rechterzijde is geplaatst, incl. de koof voor de kast, de koof voor het gasfornuis en de koof rond en onder het raam voor het aanrechtje. Op het keukenraam heb ik een raamsluiting in de kleur van het raam gemaakt. Het raam is toch wit gebleven, geen zachtgrijs zoals ik eerder in gedachten had. De verweerde verflaag onder aan de muur vind ik ook best mooi gelukt. Als straks de plavuizenvloer ligt, ga ik de muren nog wat ouder maken.