Translate

vrijdag 22 maart 2013

Gasfles en spiegel.

Geplaatst op 05-12-2012.

Met de Mini Masters hebben we een Sinterklaas swap gedaan. Dat blijft leuk, wat maak ik voor iemand en wat krijg ik terug. Gelukkig weet je van de Mini Masters dat het altijd mooi is en naar je smaak.


Ik moest een swap voor Joke maken en dat was best een uitdaging. Jook heeft al zoveel gemaakt, wat kon ze nog gebruiken? Gelukkig is ze met het Franse huis bezig en daar kon ik wel wat mee. Ik heb voor haar een spiegel en een gasfles gemaakt die beiden in de keuken moeten komen. Inmiddels heb ik de gasfles en de spiegel natuurlijk ook voor mijn eigen huis gemaakt. Ze staan veilig in de vitrinekast tot ik ze een plekje kan geven.

De gasfles en de spiegel zijn nu ook te koop via:
 http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/workshoppyalfabet/
(Deze workshop is helaas uitverkocht! 06-10-2013)

De gasfles is te koop op beurzen waar we staan voor € 6,50.

Bakstenen, bakstenen en nog eens bakstenen...

Geplaatst op 4-11-2012.

Zo, de vitrinekast is uitgestoft en ingericht. Alle nieuwe aankopen voor Cinq C. staan nu netjes per kamer uitgestald. Dat is een stuk beter. We hebben al zoveel aangeschaft dat ik ervan overtuigd ben dat we anders dubbele dingen gaan kopen. Het is ook wel heel leuk om te kijken en te genieten van al die supermooie sierlijke spulletjes. Ik kan niet wachten om het een plekje in het huis te gaan geven.
Vandaag was zo'n uitgelezen dag, regen en nog eens regen, om verder te gaan aan Cinq C. Ik moet wel, want we zijn dit project met z'n drietjes begonnen, Arina, Joke en ik en ik........... loop hopeloos achter. De anderen waren al klaar met de zandstenen versiering en de bakstenen. Ik moest echter aan die bakstenen nog beginnen. Ook heb ik bij het afplakken voor het stucwerk een fout gemaakt, waardoor die zandstenen en bakstenen nooit op de juiste manier aangebracht konden worden.
Miniatuur metselen: een vak apart.
 Dat heb ik vandaag veranderd. Het zit nu wel goed en het was eigenlijk een klusje van niks. Het huis heeft wel gelijk een iets andere kleur gekregen. De eerste kleur was gemengd door Joke en tja, erg veel zin om naar Nootdorp te rijden en de verf op te halen had ik niet. Ik heb dus maar nieuwe verf gemengd en geprobeerd om de kleur van Lea Frisoni's huis zo veel mogelijk te benaderen. Dit is ook wel leuk, nu hebben we alledrie een huis met een eigen kleur! Met de bakstenen schiet het lekker op. Dat gaat vandaag wel lukken. Hoe ik in vredesnaam die bakstenen moet voegen zoals bij punt 6 staat is me nog een raadsel. Vooralsnog denk ik aan een injectiespuit en beton-grijze verf en dan de voegjes maar inspuiten.
Het vloerkleed vordert maar langzaam, eerstens vanwege drukte, en ten tweede vanwege het feit dat ik een nogal ingewikkeld patroon heb uitgekozen, met kleuren die heel dicht bij elkaar liggen. Het is dus voortdurend tellen en opletten. Ik kan er niet mee zitten, dit project is toch langdurig, dus tijd zat om dat kleed af te maken.
Cinq C. in een nieuw jasje.

Beurs Apeldoorn: 28-10-2012


Op 28-10-2012 ben ik samen met Arina en Joke naar de beurs in Apeldoorn geweest. En wat was het druk, pfffff. Gelukkig nam de drukte 's middags iets af, want ik begon vrij agressief te worden. Heb nog nooit zoveel porren en duwen gehad.


We hebben heel veel dingen voor de Franse Huizen gekocht en daar Joke lekker in meegesleept, haha. Ook die had de nodige franse aankopen.


 Leo Reijnders was zo lief speciaal voor ons op de beurs 3 glazen kandelaars met kaars te blazen. Super en zo mooi om te zien!!! We hebben ook twee Euro-mini stoeltjes per persoon gekocht, wat nog een hele truc was met de niet zo snuggere verkopers, en die stoeltjes gaan we pimpen (of eigenlijk vernaggelen) voor het huis. We hebben ook de juiste bijpassende stof en het afwerkband gevonden. Hoe dan ook, een huis namaken uit een boek is 1, alles ook nog vinden wat er gebruikt is wordt een heel andere kwestie. Meer een Queeste eigenlijk! Maar zo ontzettend leuk en we merken dat zelfs kraamhouders enthousiast worden door ons enthousiasme!!

Voorlopig kunnen al die wondermooie dingen echter niet in het huis geplaatst, want we hebben nog ontzettend veel te doen aan de buitenzijde, de zolder zit er nog niet op en we moeten nog heel veel ramen maken! Werk aan de winkel dus, maar intussen kunnen we wel genieten van al dit moois. Ik ga mijn vitrinekast maar eens schoonmaken, kan ik alles uitstallen!!

donderdag 21 maart 2013

Cinq Q. in de steigers!!



Geplaatst op 26-10-2012



Voor Cinq C. ben ik begonnen met een vloerkleed. Het is een prachtig patroon, waar ik helaas maar 1 hoek van had. Op de computer heb ik gespiegeld en gedraaid en zo toch een geheel ervan kunnen maken. Nu is het aan mij om oude kleuren bij elkaar te zoeken. Het orgineel heeft erg veel roze en dat is niet helemaal mijn smaak. Ik had al super- 'gordijnen' voor de salonkamer gevonden bij hofleverancier Action en de kleuren van het kleed moeten daar wel mooi bijpassen. Denk dat ik Arina maar eens om hulp vraag, die is erg goed in het matchen van de juiste kleuren.


Geplaatst op 01-04-29-2012


Vandaag hadden we een Mini Masterdag bij Joke. Er waren er maar weinig, we waren maar met een groepje van 5 totaal. Geeft niks, het was reuze gezellig en ik kon in alle rust alle ramen en deuren van Cinq Coeurs zagen. Vanavond heb ik met behulp van Sam, onze zoon, het eerste stuk in elkaar gelijmd en gespijkerd. Een nachtje laten drogen en dan kan ik morgenavond verder met het volgende stuk.

woensdag 20 maart 2013

Help, mijn vrouw heeft een hobby!!!!

Geplaatst op 19 maart 2012.

Ik zou zo mee kunnen doen op tv, haha. Gister ben ik begonnen met het uittekenen van alle ramen en deuren op de onderdelen van Cinq Coeurs. Het was nog een hele klus, want onze vriend bij de Gamma keek blijkbaar niet op een milimetertje meer of minder. Ik heb me kunnen bedwingen om alles gelijk te gaan zagen en ben eerst maar begonnen aan het uitmesten van mijn knutselkamer en dus ook knutselspullen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat naarmate ik langer met deze hobby bezig ben, ik het idee van mijzelf kreeg dat ik een soort van verzamelaar aan het worden ben. Ik kan dan ook alles gebruiken, of denk dat ik het ooit ga gebruiken. Onzin dus, als ik zie wat ik heb aan voorraad moet ik minstens 20 huizen maken en 600 jaar worden. De vuilnisbak erbij dus, rotzooi weg en de rest uitzoeken. En dat valt niet mee. Het hout, de bergplank boven mijn bureau en het bureau zelf zijn uitgemest. Het lijkt me heerlijk om straks aan het werk te gaan in een fris en fruitige kamer.

Welkom.

Omdat ik hier alles wil plaatsen betreffende Cinq Coeurs (Harten Vijf), zal ik ook de oude berichtjes van Huize Libelle overzetten.
Welkom op mijn blog. Ik wil je hier alles vertellen over mijn grote hobby: het maken van 1:12 miniaturen en poppenhuizen.
Momenteel ben ik met 2 vriendinnen het Franse Huis van Lea Frisoni aan het maken. Het valt niet mee, mijn frans is uitstekend, na een halve fles rose. Voorlopig zijn we net een schoolklasje. Boeken op tafel en het grote woordenboek ernaast. Vervolgens zinnen aan elkaar bouwen in het nederlands en dan maar uitproberen of we het goed begrepen hebben.



Op 15 maart 2012 heb ik het volgende bericht geplaatst:


Vandaag iets heel nieuws begonnen. Nee, Huize Libelle is niet ineens spontaan klaar. Daar ga ik gewoon vrolijk mee verder. Gister zowaar het lampje bijna af gemaakt en wellicht kan het dan vanavond opgehangen worden in de slaapkamer.
Vandaag hebben Joke en ik, met hulp van Paul en mijn vader, de basis van het Maison Miniature van Christine-Lea Frisoni gezaagd. O correctie, met behulp van de Gamma eveneens. Handig, je haalt een gratis Gamma-pas en alles wordt gratis voor je gezaagd. Weet niet of de meneer van de Gamma er blij mee was, haha. Arina doet met ons mee en gaat ook het franse huis maken. Uiteindelijk waren we, ik had nogal wat MDF thuis staan, ongeveer 20 euro kwijt voor drie huizen. Eerlijk is eerlijk, de zolder is nog niet gezaagd. We hebben nog wat MDF over en daar kunnen mooi de latten van gezaagd worden die onder de bodemplaat moeten komen. We zijn gek op oude troep opmaken.
Ik ben van plan om mijn huis op een draaisteun te zetten. Die verkopen ze bij IKEA, volgens mij is het een soort kaasplateau, je sloopt de onderste draaischijf eraf en zet hem terug op de bodem van je huis. Aan de open zijde perspex plaatsen tegen het stof en draaien maar met je huis!!
Mijn huis krijgt de prachtige naam Cinq Coeurs. Harten Vijf in het Nederlands. Die naam gebruiken we hier altijd voor e-mail. Onze achternaam is 't Hart, we zijn met vijf, (3 kinderen), dus de link naar Harten Vijf is dan snel gelegd.
Voorlopig hebben we allemaal een hoop te doen. Arina komt zaterdag haar bossie hout ophalen en dan wordt het ramen en deuren uitzagen. Een behoorlijke klus, dus we zijn weer even zoet.